Vesmírní baroni : Elon Musk, Jeff Bezos a tažení za osídlením vesmíru - Davenport, Christian (Práh, 2020)
Kniha je příběhem o skupině podnikatelů-miliardářů, kteří investují svá jmění do epického znovuvzkříšení amerického vesmírného programu. Elon Musk a Jeff Bezos spolu s Richardem Bransonem a Paulem Allenem - využívají inovace Silicon Valley, aby dramaticky snížili náklady na cestování do vesmíru. Tato fakty podložená kniha je založena na letech novinářské práce a na exkluzivních rozhovorech se všemi čtyřmi miliardáři. Nabízí dramatický příběh o rizicích, dobrodružstvích a o zrození nového vesmírného věku, za nímž stojí jedni z nejbohatších mužů světa snažící se narušit vládní monopol v oblasti vesmíru. Vesmírní baroni jsou rovněž příběhem o ambiciózních a navzájem soupeřících start-upech svádějících boj se zavedenými kontraktory, jakož i o osobních sporech mezi vůdci tohoto nového vesmírného hnutí, zejména mezi Muskem a Bezosem, kteří míří k Měsíci, Marsu a ještě dál. Nakladatelská anotace. Kráceno.