Vyhnání z ráje - Jakeš, Václav, 1957- (Epocha, 2018)
Soubor úsměvných sci-fi povídek českého autora. Jednu třetinu vesmíru prý nikdy neuvidíme, neboť jeho světlo není schopno k nám doputovat. Ale i ty zbylé dvě třetiny autorovi stačí, aby nás ve svých povídkách pozval na oceán osudů lidí i bohů - či Boha, chceme-li, pokud hledáme příčinu a původ univerza. Nečekejte však teologický spis. Humor je tu všudypřítomný a paradox je jeho prorok. Koneckonců, vyhnáním z ráje to pro člověka teprve začalo. Nakladatelská anotace.